En este calendario puedes consultar las programaciones de jazz de las que puedes disfrutar en España.  Si ves que falta información ¡ayúdanos a completarla! Escríbenos a info@plataformajazz.es

Cargando Eventos

« Todos los Eventos

26º Edición Menorca Jazz Festival

febrero 23 - abril 27

Tornem-hi. 26è Festival (pronunciau vint-i-sisè, vosaltres, amics, que heu anat a escola en català; ai, la llengua estimada i ara mateix malferida, no sé què fotrem). És estimulant, justament, recordar que a les primeres dècades del s. XX el jazz no havia anat a escola, era la fusió primària de tradicions africanes, de blues, de cançons-de-missa que en deim gospel, eren gent de la terra que no tenia lletra, cantaven, sonaven, ballaven, ploraven, reien… música sincopada i molt de swing. Un dia el jazz es va fer partitura, però no va frissar: encara en ple segle XX, quan el jazz habitava els grans conservatoris i les acadèmies, Djan- go Reinhardt, francès d’arrel gitana, va crear un estil propi inconfusible, el gipsy jazz, jazz manouche; tocava la guitarra amb els dos ditets hàbils de la mà esquerra que li quedaven. Per posar un exemple.

Ja hi som: un festival ben complet, ple de sorpreses. També per als programadors: “tens notícia del músic que has contractat, però és notícia sumària, a veure què farà quan surti a l’escenari”. El disseny és l’habitual, concerts en sala, al carrer, els balladors de swing i la festa a la plaça, els novíssims o els nostres joves músics-a-mig-fer, els qui encara van a escola, el vega jazz, jazz per als infants… Què hem de dir? Dir-vos, estimats, que esteim infinitament agraïts de com el Me- norca Jazz Festival ha estat rebut aquests anys, ja molts. Hi som per amor a la música, ho tornarem a dir, som amateurs ja ben ensenyats, fora business. Omplir la sala i cantar a l’art i a la vida: “no hi entenc, però m’ha agradat moltíssim/ no m’ha acabat de fer / què booons/ no els coneixia / i d’on dius que són?”… I coses així.

Serà un èxit si els donau l’oportunitat. Mirau bé la programació i no tingueu por de res. Una xalada (una parauleta que els nostres cosins continentals ja han après a dir): tots aprenem de tots i n’hi ha que, fora vergonya, s’animen i aprenen a ballar swing a punt de la jubilació. Vos esperam. On vous attend.

Organiza: Jazz Obert – Associació d’Al-ligators Menorca

Descarga el programa completo: https://plataformajazz.es/wp-content/uploads/2024/02/Menorca-Jazz-2024-llibret.pdf

 

Detalles

Comienza:
febrero 23
Finaliza:
abril 27
Web:
https://www.menorcajazzfestival.com/

Organizador

Jazz Obert – Associació d’Al-ligators Menorca